Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Deţinuţii de la Brăneşti, reţinuţi…

Deţinuţii de la Brăneşti, reţinuţi la locul unor crime noi

Cele două persoane evadate de la penitenciarul nr.18 Brănești au fost retinute de oamenii legii. Ei au fost încătușați după ce au comis o tâlhărie în satul Măgdăcești, raionul Criuleni.

Ieri, 2 noiembrie 2011, ofițerii de la Comisariatul de poliție din raionul Criuleni au fost sesizați de un locuitor al satului Măgdăcești despre un atac tâlhăresc care a avut loc la un magazin din localitate. Sosiți la fața locului oamenii legii au găsit la pământ vânzătoarea, de 40 de ani, care a declarat că a fost bătută și înjunghiată de două persoane necunoscute care, au sustras 1250 de lei și o cremă de ras pentru bărbați.

Ca rezultat al investigațiilor operative, forțele de ordine au identificat și reținut făptașii. Aceștia s-au dovedit a fi cei doi deținuți care, au evadat și au fost anunțați în căutare în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, curent.

Cercetările polițienești au stabilit că, suspecții au intrat în magazin, au snopit în bătăi femeia care își efectua serviciul, au amenințat-o și chiar i-au aplicat o plagă penentrantă de cuțit în regiunea abdomenului, au sustras banii și au fugit cu un taxi întro direcție necunoscută. După cîteva ore inșii au fost prinși la domiciliul tatălui vitreg al unuia dintre ei.

Actualmente, cei doi, în vârstă de 19 şi 24 ani, se află în penitenciarul nr.18 din Brănești, iar pe lângă anii de detenție pe care îi aveau de exercitat riscă să mai facă până la 20 de ani pentru «Tâlhărie» și «Evadarea din locurile de deținere» (art. 188 al.2 și art.317 Cod Penal al RM).